Friday, December 10, 2010

Aku bijak jauhi zina.

FYI, program Anda Bijak Jauhi Zina yang bakal berlangsung di Masjid Negara pada 31december-1januari, aku join, permintaan daripada kawan aku, Zahirah. 


Aku maybe sedih sikit sebab ramai kawan aku yang tak dapat hadir. I'm looking forward to go there. :)

Anyways, tadi ( 15 minit yang lepas ), ada orang call aku, numbernye anon., mula-mula aku ingat, orang-Anda Bijak-Jauhi-Zina tu yang call, so aku pun answer je lah, aku cakap hello, dia beri salam, aku pun macam, alamak, habis la aku... kot dia nak suruh aku baca surah apa-apa ke, nak testing aku punye kemahiran ke apa, aku pun gelabah la, tetiba dia tanye khabar, aku jawab lah, khabar baik. Suara dia garang, bunyi macam orang lelaki berusia 30-40 an. 

Lepas tu dia tanye, keluarga sihat?, aku pun jawab je semua pertanyaan dia, aku guna ayat skema aku la derr, lepas tu, dia cakap, malam ni Ude nak balik Kelantan, dan dari situ lah aku baru perasan, rupenye cousin aku yang call. hampeh, malu siot. adehh, (FYI, Ude tu cousin aku, umur dia dah nak masuk 22/23 tahun. Dah ada kerjaya.) 


Dalam banyak-banyak cousin aku, dia lah yang paling rapat dengan aku. Yang lain pun rapat jugak tapi yang lain takde lah sampai call setiap bulan.. best best.


Apa pun, tu je aku nak cerita kat korang. haha, bosan eh?. hehe. layan je la.. Salam.

1 comment: