Monday, December 20, 2010

Lepas ni apa?

Baru je tadi, aku layan blog-blog awesome cengkawan aku. And aku terjumpa post kawan aku sorang ni, Catchy title nye, Masa Depan, haha, banyak persoalan tertimbul. 
SPM? Lepas SPM? University? Lepas University? Kahwin? OMG. Migraine aku. 

Perhh, lepas je baca post dia aku terus inspired, ye lah, semua orang pun ada masa depan kan? Ok. So, apa plan aku?

My plans. > 

Masuk je tahun baru ni, dah mula sekolah, belajar lah elok-elok, hopefully, senang lah semua topics form 5 ni. 


SPM? Ala, buat je lah.


Lepas SPM? PLKN? Form 5 nanti aku pastikan aku aktif kokurikulum so then aku takkan terpilih although sounds great and awesome but i have my own plans. Haha


Nak kerja sambilan? InsyaAllah. 


And masa dapat keputusan SPM? Well, aku takkan bersedih atau menyesal apa-apa sebab aku buat apa pun keputusan dah dapat. heh. And hopefully semua A- ke atas. Amin. 


Lepas dapat result? Haha, cara pemilihan IPTA/IPTS aku sama je macam pelajar lain, mesti nak yang bagus-bagus je. haha. Ikut rezeki je lah. Aku plan nak masuk UM/UKM/UNISEL. Haha, semua ranking tinggi je eh. haha. Ouh yea, aku tak berhasrat nak masuk Universiti kat luar negar macam Harvard, Oxford, atau Stanford, etc, kerna aku berangan-angan ni ada limits, lol. haha, kata je lah tak layak en. lolol


Fakulti/bidang apa? Well, mesti lah Engineering.
Nak jadi Doktor?, takut darah. 
Nak jadi cikgu, Semua keturunan aku, banyak dah cikgu.
Nak jadi ahli saintis? Peluang pekerjaan susah kata kebanyakkan orang. (aku nak sangat jadi saintis)


Boleh dikatakan, kebanyakkan pilihan cita-cita aku ditolak atau diperlekehkan dan kurang mendapat sokongan moral. Hampeh. 


So ending nya? Kahwin dengan siapa? Hanya Allah yang mengetahui. jeng jeng jeng.


Dan setiap hari aku akan memperbaharui(betul ke aku eja ni?) plans aku for a better future. :D


Ok lah. Plan aku ni bosan jugak kan? Pe je lah. Wassalam. :) and thank you for reading. :)

1 comment:

Shafiq Fahmi said...

haha...lg best...mcam agak detail dan lagi realistik la...bgos2...