Monday, January 31, 2011

Tolong jangan baca.

Aku tak faham lah, apasal lah aku suka sangat kat dia. Nak kata lawa, budak lain pun lawa jugak, dia ni special sangat ke? hoho. Tak lah, aku taknak jiwang-jiwang kat sini. Yep, dia memang lawa, cantik, soleha, aku memang respect dia sebab walaupun dia kelas kedua, tapi dia tak pernah gagal dalam any subject pun, bukannya macam aku, fail 4 kali, teruk-teruk. ish3


Wassalam.

Sunday, January 30, 2011

Separtu Baru.

Macam yang aku cakap, aku akan beli kasut baru. Ni lah kasut pertama kali aku beli buat tahun 2011. Hoho. 
Admiral England je, tak famous pun. Tu pun aku beli lepas discount, tak sampai RM 50 pun. haha. So, lepas ni apa? Seluar lah pulak erk?
Wassalam. :)
Tak, hari ni aku tak nak cerita hal-hal klise, tapi malangnya aku memang seorang yang klise, hari ni aku nak cerita pasal Label/Brands. haha, ramai orang ingat, barang-barang yang berjenama ni semuanya mahal-mahal en, haha, gilaa salah lah diorang. Aku? Aku ade label kegemaran aku tersendiri derr, tapi tak lah semahal brands lain, Adidas, Nike, etc. Aku suka B.U.M Equipment. Admiral England. Kenape? Haha, mostly sebab affordable. Smart pulak tu. Lagi pun aku ni bukannya suka sangat beli barang memahal. Adidas pun bukannya mahal sangat, tapi entah, mungkin sebab minat kot. Entah. Wassalam.

Saturday, January 29, 2011

Oh tak, ni bukan cerita pasal Workshop Girl dengan si Mangsa Lembu, ni cerita pasal Confused Guy dengan Anak Soleha. Siapakah?


Aku rasa aku nak mulakan Legacy baru, pasal aku, blog aku, dan jengjengjeng. Sebelum ni aku rasa aku tak pernah lagi cerita pasal Crush aku kan? haha, selalunya aku dengar perempuan je ada crush kat lelaki, sorry lah kalau konklusi aku salah. haha. Tapi kan derr, dia ni special gilaa, dah la cantik, ayu, soleha, ish3.


Haa, tak, aku takkan couple dengan dia, aku tahu dia bukan jenis yang suka couple-double ni. Aku pun bukan jenis yang macam tu. SPM dulu ye. Haha.


Wassalam. :)

Bila masanya sudah sampai.

Ewah, title klise gilaa kan? haha. So, macam biasa, aku nak cakap pasal SPM. SPM? kurang dari 10 bulan dah nak SPM.. sempat ke aku nak study ni? haha. InsyaAllah. Tapi, aku tak target 9A+ lah, sebab aku tak rase aku dapat capai keputusan secemerlang itu kalau selalu duk depan laptop ni ha. haha.


Anyways, aku baru lepas baca blog kawan aku, dia target 9A+, dia sekolah sains, genius. Aku? haha, tak payah cerita lah. Masa kat sekolah rendah dulu, UPSR monster, masa Form 1-3, Mr. PMR, masuk Form4-5, SPM la derr. So, apa kaitanya title dengan post aku kali ni? entah lah. Wassalam. :)

Friday, January 28, 2011

MILK MUSTACHE. By Adlan.


So today, (i always begins my posts with that two word), after school, after Friday prayer, the mood to online facebook was high, usually, while on facebook, my eating habit will comes as soon as i update my status. lol. So i decided to drink a glass of milk with Oreo. LOL. i sounded pretty cliche didn't i. haha. Anyways, i saw some random pictures of people with milk mustache so haha, this what happened. OK, GTG, bye.

Thursday, January 27, 2011

Homework, sampai tujuh keturunan pun tak sempat habis buat.

Yup, all of my class teachers are jealous of us, we got this super-extra homeworks. Well, i really don't mind doing it, since we are the SPM candidates year 2011. yes yes, doing all of those homeworks will get you straight A's right? -.- bahh, i don't know what is up with me, i complain to much recently. lol. 
Wassalam. :D
CHESS. Buduh, aku memang buta catur. Pawn dengan Bishop pun tak reti nak bezakan. Sedih memang sedih. 


Tadi kat sekolah aku ada bengkel catur. Aku joined. Nak kumpul sijil. hehe. Anyways, ingat lagi tak budak form 3 yang rapat dengan aku tu? haha, aku lawan catur dengan dia tadi, kalah teruk duhh, aku memang tak reti main catur, well, bukan nye tak reti, cuma, skill tu lah takde. Malu duhh. Sumpah malu, malu tahap gaban. 


Secara jujur lah en, aku memang bengang sebab kalah tadi, rasa macam fail Add Math kali ke 100. Hancus. But aku respect gilaa lah budak form 3 tu, well, dia wakil sekolah dan aku memang dah expect aku akan kalah punya. 


Yang bestnya masuk bengkel catur is that aku dapat sijil, belajar skill baru, makanan/minuman free dan kertas fulled with information tentang catur. :P


P/S, korang rase pelik ke aku rapat dengan budak-budak form 3? Mesti korang ingat aku ni takde kawan form 5 en. haha. Wassalam. :)

Wednesday, January 26, 2011

Gila.

Ouh, tak, aku bukan nak cerita pasal orang gila. Aku nak cerita pasal benda lain sebenarnya, saje je nak tarik perhatian korang. haha.


So, hari ni aku nak declare diri aku sebagai ulat PSS. Kenape? Sejakduamenjak ni kan, aku suka sangat duk kat Perpustakaan sekolah aku. Study lah derr. Tahun ni SPM kan. haha, tapi hari ni aku tak study pun, teman kawan aku buat homework. Hari ni aku lepak je dengan cengkawan aku, cerita pasal isu semasa. Bosan erk? Haha. Isu semasa tu termasuklah pasal hal couple-coupling ni. haha. Rlex je, aku single. lol.


Wassalam. :)

Tuesday, January 25, 2011

Bila entah nak ada peluang aku update blog yang mostly cengkawan aku je yang baca ni pun aku tak tahu lah. Yang pasti, cuti nanti aku busy since homework senantiasa menemaniku. Oh kenapa dunia bergitu mencabar.
Anyways, aku nak cerita pasal something yang agak interesting. Hari ni, Kelab Pertanian, which i joined mostly because most of my friends joined that club. Interesting jugak, at least kelab ni aktif. Tak macam some kelab yang awal tahun je aktif then dah masuk bulan 6-7 buat buduh je. Hampeh.


Anyways, hari kitorang(ahli kelab pertanian.) tanam tebu, tebu madu tak silap aku. Well, actually, tebunya belum ditanam lagi, so hari ni kitorang buat tapak je. So hari ni aku jadi pertani lah ye, cangkulcangkul, galigali perhh penat laa derr. Wassalam.

Monday, January 24, 2011

Boredom of a 17yearsold student.

The only thing that fascinated me becoming a 17yearsold kid is that i'm now the senior in my school. And also i'm much more friendly person than i was before. Due to some pathetic reason, yes, i entered the Leadership Course in my school, (yes, i'm a prefect), and i met this kid, he's in Form 3, though he was younger than me, he seems very mature, or should i say much more mature than me. So since then, we're like close friends. And so i'm making this conclusion, i'm a much more friendly person than i was before.


As i was saying, some other interesting rumors about me coupling with this random, (well, she's not just some random girl, she's my neighbor and also my cousin's bestfriend.) has been the rumor of the day. Yey me!? bahh, for a teenage boy who loves to make his own conclusion, i really... hate it when a part of my private life talked publicly. And frankly, i really don't mind actually, the rumor isn't true about us, yes, we're close, but we're not BFGF. But i'll tell you this, i am on a mission, involving this Jane Doe and that Form 3 kid. Till then. Wassalam.


PLEASE IGNORE THOSE TYPOS AND GRAMMATICAL ERRORS. SORRY ABOUT THAT.

Sunday, January 23, 2011

Will be mine.



So, these are the things that will be mine soon. InsyaAllah. 
FYI, those things upthere is from 21Men's collection. But lol. i'm so not going to buy 21Men items due the fact i don't have enuf money. lol. Ok. we'll see. Wassalam.

Thursday, January 20, 2011

Ape je aku buat cuti hari ni?

So, stalker aku semua, mesti korang nak tahu apa aku buat hari ni kan? kan kan??? haha

 Aku habiskan masa berkualiti aku membaca buku ni. Buku tu aku pinjam dari kawan sekelas aku, interesting gilaa buku ni. entah bebila entah aku akan habis baca buku ni. hurmm.. wrote by Muhammad Alexander. cool piece.
 Thanks to Shah Nadhir, petang tadi bosan gilaa, nasib baik ada album ni teman kan aku. yang ni pun aku pinjam, haha. enjoyed.
 Lepas tu aku main sekejap game sims ni. well. Game ni pun aku pinjam dari Shah Nadhir, -.- well, aku memang suka pinjam barang orang... k
yeeyy, finally, setelah 4 tahun tak pergi kedai gambar, akhirnya aku pergi jugak, tangkap gambar. tapi rambut messy gilaa. hampeh. haha

So, aku rasa hari ni tu je lah aku buat, in addition, also, aku buat homework, online facebook, stalk gambar kawan dan blog diorang. haha.

ok. wassalam.

Wednesday, January 19, 2011

Rindu lah tingkatan 4. stress kurang, masalah kawan kurang, homework kurang, pressure kurang, semuanye lah kurang. Iman je naik. hehe.

So, sabtu lepas aku join Kursus Kepimpinan Pengawas, ye aku seorang pengawas. Feedback? Well, kini aku semakin bertambah extra matang dari segi pemikiran, lebih friendly dari dulu. Terimakasih kepada ada sorang budak form 3 ni sebab temankan aku sepanjang aku join kursus tu, yang lain ada gak, tapi dia ni extra. lol.

Haha, tu je lah, wassalam.

Tuesday, January 18, 2011

Dah masuk tingkatan 5 ni banyak gilaa cabaran baru. GILAA. Nak kena study lagi, masalah cengkawan lagi. Aku rase aku masih tak bersedia lagi lah nak masuk tingkatan 5 ni. Lemah gilaa en aku ni. Pejelah. Homework seperti biasa BANYAK. Kalau tak banyak bukan tingkatan 5 lah tu. Well, tahun ni nak SPM, memang perlu lah homework tu. Kawan pulak. Malas lah aku nak cari pasal. Tahun ni aku nak cool je dengan kawan aku. Try tak cari masalah dengan diorang. haha, bosan je kot post aku ni. ok ok. Wassalam.

Wednesday, January 12, 2011

Awesomeness is a word.

*i am not promoting this book.*
Ok. Fine, the book was published 2 years ago. I bought it today. lol. Well, i'm not much into reading, but the book seems pretty interesting. And the coolest part is, this book is actually wrote by my senior when i was in Form 3.Sorry for my grammar mistakes.

Sunday, January 9, 2011

Biskut enak dimakan. haha









Seperti yang korang boleh nampak di atas, semalam, kakak, abang, dan aku, masak biskut/cookies ni. So, yang korang nampak yang bentuk huduh-huduh tu, aku lah yang buat, haha, well, mula-mula nak buat satu bentuk je, bulat macam chipsmore, tapi aku cakap kat dengan kakak aku, "tak nampak homemade lah, kata Asyireen Homemade Bakeries."
Tapi, ni test je, bukan untuk jual.
Ada chocolatechip. Kacang dan Kismis(??). pelik je. haha.
False friends are worse than open enemies - Proverb 


Advice from your friends in like the weather, some of it is good, some of it is bad. - Anon.



Aku pun tak tahu kenapa, tapi setiap kali aku nampak buku, tak kira lah buku apa pun, aku rasa excited gilaa nak baca buku tu. Tapi bila dah beli rasa malas - Masalah. selain, malas, alasan aku is, jarang dapat masa, dan takde tempat yang kondusif.
In the gay (Catholic) community, it would seem, the maxim is: love the sin and love the sinner, but hate anyone who calls it a sin or him a sinner. - Richard John Neuhaus

Friday, January 7, 2011

Minggu pertama persekolahan sucks gilaa. Nak tahu sebab apa?

Aku listkan untuk korang eh.

Hari pertama. - Oleh kerana terlalu excited nak pergi sekolah, aku tak dapat nak tidur awal. Pagi hari ni, aku ngantuk gilaa. Balik dari sekolah, aku jalan kaki sebab nak temankan kawan aku, Aten, dah nak dekat dengan rumah, hujan pulak. Habis baju aku basah. hampeh.

Hari Kedua. - Hari ni, pengawas-pengawas diminta datang ke sekolah awal dan aku lambat satu minit. -.-

Hari Ketiga. - Hari ni biasa je, homework banyak, otak aku tak cukup RAM nak handle semua.

Hari Keempat - Aku rasa hari ni pun sama bosan macam hari rabu. 

Hari Kelima. - Hari ni best sikit. Tak tahu kenapa. Mungkin sebab hari ni jumaat kot. Tapi dari segi pembelajaran, extra bosan since banyak pulak cikgu tak datang/busy. hurmm..

Tapi korang jangan salah paham pulak, aku suka sekolah, tapi cengkadang ada je yang tak kena, kawan, cikgu, homework, etc. heh. bosan bosan.

Sunday, January 2, 2011

From My Room With Love. Part 1

This is how i spent my first weekends of 2011. 

Read for Nilam. Found a book with awkward title.
Watching Beauty And The Beast with my bro in the afternoon.
 *jengjengjeng*
HOMEWORKS? 
hahaHAHAhaha
to be continued...

Saturday, January 1, 2011

AKU PERLUKAN FOLLOWERS.

Harap anda dapat membantu. sekian sekian, dan saya akan semestinya follow anda balik. :)
@2011

Fyeah, a decade just past by, it's a brand new start. I'm fresh.

Well, like any other cliche posts of mine, i have no pictures to share with you guys. So yea, another boring post by Adlandher. LOL

So then, i decided to write a poem about 2010.

First i thought i could fly
With wings, up up in the sky
In the first month of 2010
I failed add math getting 10. < It doesn't rhymes.

February was awesome
My birthday was awesome
It's a month of AWESOME. <wth

March was dull
Duller than it becomes
I had my second fail
It makes me ill. < ?? it did not rhymes with fail, epic faill. >

I skip through April
And also May, June and July
I had so many homeworks
It makes me cry.

August was so boring
I spent too much on talking
I wish i can do something
About my homeworks, that have no endings.

I got nothing for you, September
Same goes to October.
And also November
OMG what happen in December?.

The End. < Me sucks making poem >