Thursday, January 27, 2011

CHESS. Buduh, aku memang buta catur. Pawn dengan Bishop pun tak reti nak bezakan. Sedih memang sedih. 


Tadi kat sekolah aku ada bengkel catur. Aku joined. Nak kumpul sijil. hehe. Anyways, ingat lagi tak budak form 3 yang rapat dengan aku tu? haha, aku lawan catur dengan dia tadi, kalah teruk duhh, aku memang tak reti main catur, well, bukan nye tak reti, cuma, skill tu lah takde. Malu duhh. Sumpah malu, malu tahap gaban. 


Secara jujur lah en, aku memang bengang sebab kalah tadi, rasa macam fail Add Math kali ke 100. Hancus. But aku respect gilaa lah budak form 3 tu, well, dia wakil sekolah dan aku memang dah expect aku akan kalah punya. 


Yang bestnya masuk bengkel catur is that aku dapat sijil, belajar skill baru, makanan/minuman free dan kertas fulled with information tentang catur. :P


P/S, korang rase pelik ke aku rapat dengan budak-budak form 3? Mesti korang ingat aku ni takde kawan form 5 en. haha. Wassalam. :)

1 comment:

Muhammad Aqib said...

alah rilekslah..
x pe.. dulu pon aqib x dpt bezakan pawn n bishop..
not to mention best ke??
aritu aqib memang nak pegi sesangat tapi ade lak perjumpaan mase aritu.. orientasi utk form 3 n 4 je..
btw.. sape kawan adlan yg form 3 tu??
die kelas ape eh?