Sunday, January 29, 2012

Lepas ni apa? - Updated

Malam-malam macam ni la pulak aku tidur lambat. Haha. Ok, baru je jap tadi aku pergi usha entri-entri lama aku. Haha. Kelakar betullah aku ni. Siot je ayat-ayat aku. Maka terjumpalah satu entri aku masa 2010. Nak tertitis air mata bila baca. Rindu gilaa kut. Ok actually ni list future aku. So far so good, right on track. Haha. Nak cross out mana yang dah tercapai. Wehoo.. xP

Lepas ni apa? 

Baru je tadi, aku layan blog-blog awesome cengkawan aku. And aku terjumpa post kawan aku sorang ni, Catchy title nye, Masa Depan, haha, banyak persoalan tertimbul. 
SPM? Lepas SPM? University? Lepas University? Kahwin? OMG. Migraine aku. Wow, dari dulu aku semangat nak masuk universiti eh. Haha.

Perhh, lepas je baca post dia aku terus inspired, ye lah, semua orang pun ada masa depan kan? Ok. So, apa plan aku? Planning je reti, tapi xfollow pun. BAGUS SANGAT! Haha.


My plans. > ORANGED UPDATED

Masuk je tahun baru ni, dah mula sekolah, belajar lah elok-elok, hopefully, senang lah semua topics form 5 ni. Haha. Tak serajin yang aku plan. Tapi alhamdulillah.. ada jugak peningkatan. :)

SPM? 
Ala, buat je lah. Dah tamat dahh..

Lepas SPM? PLKN? 
Form 5 nanti aku pastikan aku aktif kokurikulum so then aku takkan terpilih although sounds great and awesome but i have my own plans. Haha. Dulu aku xnak masuk PLKN, tapi bila fikir balik, rasa macam nak la pulak. Haha.

Nak kerja sambilan? 
InsyaAllah. InsyaAllah bulan 3 nanti aku cari kerja. Sebab time tu insyaAllah JPJ dah luluskan lesen aku. Wehoo.

And masa dapat keputusan SPM? 
Well, aku takkan bersedih atau menyesal apa-apa sebab aku buat apa pun keputusan dah dapat. heh. And hopefully semua A- ke atas. Amin. CUAK KOT. :\

Lepas dapat result? 
Haha, cara pemilihan IPTA/IPTS aku sama je macam pelajar lain, mesti nak yang bagus-bagus je. haha. Ikut rezeki je lah. Aku plan nak masuk UM/UKM/UNISEL. Haha, semua ranking tinggi je eh. haha. Ouh yea, aku tak berhasrat nak masuk Universiti kat luar negar macam Harvard, Oxford, atau Stanford, etc, kerna aku berangan-angan ni ada limits, lol. haha, kata je lah tak layak en. lolol Dulu aku target high je, haha. Sekarang ni pun target high gak, IIUM, course apa? Jengjengjeng.. HUMANSCIENCE, yup, dah tukar minat. Nak jadi kaunselor. :D


Fakulti/bidang apa? 
Well, mesti lah Engineering. Minat tu dah dipendam buat pekasam. :\ 
Nak jadi Doktor?, takut darah. Harapanlah aku nak ambil medic. Haha.. sure xlayak. :\
Nak jadi cikgu, Semua keturunan aku, banyak dah cikgu. -____- Mak aku ckp jgn jadi cikgu. Up sikit !
Nak jadi ahli saintis? Peluang pekerjaan susah kata kebanyakkan orang. (aku nak sangat jadi saintis) Harapann~

Boleh dikatakan, kebanyakkan pilihan cita-cita aku ditolak atau diperlekehkan dan kurang mendapat sokongan moral. Hampeh. Kesiannya aku. Haha.

So ending nya? 
Kahwin dengan siapa? Hanya Allah yang mengetahui. jeng jeng jeng. Err.. aku tak ingat aku tulis ni. -___-


Dan setiap hari aku akan memperbaharui(betul ke aku eja ni?) plans aku for a better future. :D Yup, dah settle. Haha.


Ok lah. Plan aku ni bosan jugak kan? Pe je lah. Wassalam. :) and thank you for reading. :) Ye ye, terima kasihhh~

No comments: