Monday, May 28, 2012

Soon

28 Mei 2012. - Tarikh aku daftar masuk Matrikulasi. Pulau Pinang.

Selamat tinggal, jumpa lagi.

SALAM !

[entri ini di-schedule-kan untuk di-publish-kan pada hari ini, entri ini ditulis pada 26 Mei 2012, kiranya macam auto post ler.. harap maklum..]

Friday, May 18, 2012

That one fine day

One fine day, I'll be on top of mount Everest.. waving with my peeps to the camera. It will capture one of our finest moment in our life. Life said it will be 'sweet' to finally achieved something BIG in life as a human being.. it will be as sweet as eating cendol in the middle of the day, struggling with the heat from the sun.. made it extra 'must' to have after all of those hard work in the office with a broken air conditioner. Just my expression really. Stepping on the highest peak of the earth will be just.. lovely. One day..


SALAM ! 

Thursday, May 10, 2012

Ketam

So tadi aku makan ketam masak gulai (kut). Setelah beberapa hari mood aku tak beberapa nak baik, walaupun tweet bebenda yang 'ceria'. Tapi dalam hati, hanya Allah saja yang tahu betapa sedihnya rasa bila dapat tahu permohonan upu dan mara tak dapat. Mara tu, memang dah jangka dah tak dapat, sebab keputusan spm aku bukannya cemerlang mana. Tapi, upu tu. UPU tu. Mengharap sangat kut. At least dapatlah diploma. Memang tak ada rezeki agaknya. Maka, bermurunglah beberapa hari. 


Lepas magrib tadi, dinner, makan ketam. Bila aku fikir balik, tak semua orang dapat makan ketam. Harga ketam bukannya murah. So, straight to the point, bila difikirkan balik, aku dapat tawaran matrikulasi tu pun dikira okey la tu. Jadi, lepas ni aku bakal jadi budak matrikulasi lah ye. Penang. Babai.


SALAM !