Friday, July 5, 2013

#1 Mula-mula.

Dah lama tak update blog. Rasa janggal pun ada bila cuba nak tulis something. Pernah cuba sekali dua nak kongsi cerita, tapi tak berjaya. Entah, rasa janggal tu terlalu kuat.

Sebab kenapa lama tak update? 

Setiap kali cuba tulis, akan rasa tak sedap hati, dari dulu pun ada. Perlu ke kongsi? Jujur, dulu tak pernah kesah. Tulis apa pun, tak kira apa orang yang baca nak fikir. Punya suka ~ 

Tapi sekarang, dah sedar, apa yang ditulis, akan juga ditanggung dunia akhirat. Selain sedar perkara ni, ada juga 'faktor rakan se'matrikulasi''. Tak mahu menulis idea 'murah'. Murah? Lebih kurang macam 'tidak matang'. 

Sekian lama, ginilah rasa janggalnya bila dah lama tak menulis.

Apa pun, puasa nak dekat, macam-macam boleh jadi, dan bagi rakan seusia yang mohon UPU, keputusan keluar minggu depan. Excited? Takut. Macam dikatakan tadi, macam-macam boleh jadi. 

SALAM !

No comments: